Supertoertocht

33e Supertoertocht 2019 (alleen voor NMC leden)

De Super Toer Tocht voor 2019 is beschikbaar.
Zoals elk jaar is ook nu weer een Super Toer beschikbaar. Deze is door jullie op een geschikt moment zelf te rijden. De Super Toer is te downloaden vanaf zaterdag 1 april (geen grapje, is elk jaar zo…) via onze website. Mocht het downloaden niet lukken (je hebt een inlog nodig) dan kan je hem ook aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit jaar gaat, nav de wens van een aantal leden, de Super Toer naar de Vogezen. Het is dus een MEGA Super Toer geworden van ca. 1575 km !!
We gaan we via een vlotte route met gedeeltelijk Autobahn, maar vanaf Bonn binnendoor, richting de Moezel rijden. Daar beginnen we aan de vele bochtige wegen. Geheel binnendoor soms via kleinere (land-)wegen soms wat doorgaande, rijden we naar de franse grens. Hier rijden we gelijk het noordelijke deel van de vogezen binnen. Nu worden de wegen nog mooier en bochtiger! Het letterlijke hoogtepunt is ook gelijk het nagenoeg zuidelijkste punt van de route; de Grand Ballon. Dit is de hoogste berg van de Vogezen (1424 mtr.).  Als je deze Super Toer gaat rijden moet je dus niet bang zijn voor (heel) veel bochten waaronder een flink aantal haarspeld bochten. Op de terugweg rijden we nog een stuk door het nationale park Eifel, waarna we via doorgaande wegen en een stuk Autobahn weer naar Neede terug rijden.
De route bestaat uit 7 delen die telkens (op de laatste na) eindigen bij een tankstation. Door het zoeken naar de mooiste wegen, die bij voorkeur dus niet door plaatsen gaan, is in het verleden gebleken dat er wat weinig tankstations op de route zelf te vinden waren. Nu kan je telkens je tank volgooien voordat je ca. 250 km hebt gereden.

De Super Toer is (gratis) te downloaden voor leden van de Needse Motor Club, login op de website en dan kan je via het 'leden menu' onderaan de website op downloads klikken. Of via deze link kan je ook de bestanden vinden, uiteraard moet je ook dan inloggen. Er is een GPX versie voor Basecamp beschikbaar, met naast de routes ook als Tracks zodat vooral op nieuwere navigatie apparaten de route zonder problemen en vooral verschillen kan worden ingelezen. Na het downloaden is het aan te raden de routes wel even te herberekenen, als je de Tracks gebruikt hoeft dit uiteraard niet.

SuperToer2019