Supertoertocht

32e Supertoertocht 2018 (alleen voor NMC leden)

De Super Toer Tocht voor 2018 is beschikbaar.
Zoals elk jaar is ook nu weer een Super Toer beschikbaar. Deze is door jullie op een geschikt moment zelf te rijden. De Super Toer is te downloaden vanaf zaterdag 1 april (geen grapje, is elk jaar zo…) via onze website. Mocht het downloaden niet lukken (je hebt een inlog nodig) dan kan je hem ook aanvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dit jaar gaan we via een vlotte route met gedeeltelijk Autobahn richting de Moezel. Daar rijden we over heel veel bochtige wegen. Langs mooie burchten en wijngaarden steken een we paar keer de Moezel over. Als je deze Super Toer gaat rijden moet je niet bang zijn voor (heel) veel bochten waaronder een flink aantal haarspeld bochten. Die zijn er in dit mooie gebied te over. De wegen variëren van doorgaande tot landweggetjes. Op de terugweg rijden we nog een stuk door het nationale park Eifel, waarna we via doorgaande wegen en een stuk Autobahn weer naar Neede terug rijden.

Bij de route vindt je ook een flink aantal ‘waypoints’ of te wel leuke plekken die het bezoeken waard zijn. Ze zijn niet in de route opgenomen, maar liggen er wel in de buurt.

De route bestaat uit 6 delen die telkens (op de laatste na) eindigen bij een tankstation. Door het zoeken naar de mooiste wegen, die bij voorkeur dus niet door plaatsen gaan, is in het verleden gebleken dat er wat weinig tankstations op de route zelf te vinden waren. Nu kan je telkens je tank volgooien voordat je ca. 200 km hebt gereden.

De Super Toer is (gratis) te downloaden voor leden van de Needse Motor Club, login op de website en dan kan je via het 'leden menu' onderaan de website op downloads klikken. Of via deze link kan je ook de bestanden vinden, uiteraard moet je ook dan inloggen. Er is een GPX versie voor zowel Mapsource en Basecamp beschikbaar, met naast de routes ook als Tracks zodat vooral op nieuwere navigatie apparaten de route zonder problemen en vooral verschillen kan worden ingelezen. Na het downloaden is het aan te raden de routes wel even te herberekenen, als je de Tracks gebruikt hoeft dit uiteraard niet.
 stt2018small